English De Bruijn & Co op LinkedIn

Nieuws

Airbnb aan banden

Het is vooral een hoofdstedelijk probleem, maar ook in bijvoorbeeld Maastricht en Groningen is Airbnb in opkomst. Buurtbewoners zijn er vaak niet blij mee, en reguliere hotels vinden dat er sprake is van oneerlijke concurrentie.

Lees verder...

Beleid kapitaalverzekeringen

Het is een forse brochure geworden, maar het gaat voor veel mensen dan ook om groot geld: de afhandeling van hun – toegegeven, het is fiscale geheimtaal – KEW, SEW, BEW en BHW-kapitaalverzekering.

Lees verder...

Tipgevers blijven geheim!

Het gebruik door de fiscus van anonieme en op provisiebasis werkende tipgevers blijft gevoelig liggen. Een belangstellende gooide er maar eens een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) tegen aan. Hoe het stond met het tipgeversbeleid bij Financiën, zo luidde de vraag.

Lees verder...

Vergrijpboete voor adviseur

Het mag niet maar toch gebeurt het met enige regelmaat; het indienen van (onjuiste) nihilaangiften omzetbelasting, om te voorkomen dat er een systeemaanslag (uiteraard met boete) wordt opgelegd.

Lees verder...

Voortaan enkel digitaal

Ondernemers melden de fiscus op grote schaal (verplicht!) de betalingen die zij aan derden hebben gedaan. Het gaat daarbij dan om werkzaamheden die niet door werknemers en niet door ondernemers worden verricht.

Lees verder...

Jarig? Opgepast!

Wie geld uitleent aan zijn of haar minderjarig maar desalniettemin ondernemend kind (met andere woorden: het kind gebruikt het geleende bedrag in zijn of haar onderneming of werkzaamheid) valt met deze lening (en de bedongen rente) in box 1: de bekende terbeschikkingstellingsregeling.

Lees verder...

Porsche

Rondrijden in een sportwagen (en rijden in een Porsche vormt daar geen uitzondering op) is een aangename maar beslist niet goedkope ervaring. Een forse naheffing loonheffingen met 25% boete maakt dat bepaald niet beter.

Lees verder...

Afkoop pensioen in eigen beheer

Het kan nog steeds: het met fiscale korting afkopen van een eerder in eigen beheer opgebouwd pensioen. De korting is weliswaar minder dan in 2017, maar meer dan in 2019. De nodige ondernemers zijn nog niet tot afkoop overgegaan omdat de juridische en fiscale gevolgen daarvan niet altijd volstrekt helder waren

Lees verder...

Zonnetje in (en op) huis

Het aanvragen (en toegekend krijgen) van een btw-nummer is een belangrijke zaak. Zonder zo’n nummer kunt u namelijk niet aan uw btw-verplichtingen voldoen. Een snelle toekenning is dus belangrijk.

Lees verder...

Ieder voordeel …

In een recente radio-uitzending verbaasde de presentator zich over de behandeling van bitcoins in de aangifte inkomstenbelasting 2017. Is het echt zo dat je in die aangifte mag uitgaan van de waarde per 1 januari 2017?

Lees verder...

Is belasting dan toch diefstal?

De Bond van Belastingbetalers die deze procedure ondersteunde is blij met de beslissing, maar gaat desondanks in cassatie. Gelijk krijgen is mooi, maar de boter bij de vis ontbreekt op dit moment.

Lees verder...